Alumnes de cicle formatiu d’Eficiència energètica del Guindàvols estudiaran diferents instituts de les comarques de Lleida

Alumnes de cicle formatiu d’Eficiència energètica del Guindàvols estudiaran diferents instituts de les comarques de Lleida

L’alumnat del cicle formatiu d’Eficiència energètica posarà en pràctica els seus coneixements analitzant l’eficiència energètica de diferents centres docents de les comarques de Lleida. L’alumnat estudiarà les instal·lacions energètiques i la pell d’aquests edificis per tal de cercar oportunitats de millora. El resultat del projecte permetrà qualificar energèticament l’edifici i recollir un conjunt de millores per tal de reduir-ne el consum i les emissions de CO2. Per fer-ho es valdran dels coneixements adquirits al llarg del curs i d’eines pròpies del món professional, com poden ser: la càmera termogràfica, equips de mesura de la transmitància de tancaments, dataloggers o equips d’anàlisi de xarxes elèctriques.
Aquest dilluns 21 de desembre s’ha dut a terme la presentació del projecte a la delegació d’ensenyament a Lleida. L’acte l’han presidit el delegat d’ensenyament a Lleida, Miquel Angel Cullerés, i el director de l’Institut Guindàvols , Jesús Castillo. Al llarg de la presentació s’ha destacat el caràcter pioner del projecte a nivell català, i el fort increment de la demanda d’aquest tipus de professionals que està tenint el mercat laboral.
Cada cop hi ha més normatives que promulguen l’eficiència energètica a diferents sectors, i per tal d’afrontar el repte del canvi climàtic cada cop en seran més, més exigents i aplicades en tots els aspectes de la nostra vida. Fins fa ben poc, els professionals de l’eficiència centraven la seva activitat en els edificis d’habitatges i terciaris, però properament arribarà el torn de la indústria, pel que el ventall de sortides professionals s’ampliarà considerablement. L’eficiència energètica ha vingut per quedar-se.