El nostre alumnat de 4t ESO a la jornada Pqnpf

El nostre alumnat de 4t ESO a la jornada Pqnpf

El passat 27 d’octubre el nostre alumnat de 4t ESO va participar en una nova edició de la Jornada “Per què no puc fer-ho?”, organitzada pel Centre Dolors Piera d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones de la UdL. En aquesta jornada, en què han participat un total de 413 alumnes de quart d’ESO -210 noies i 203 nois-, està dedicada a presentar sense estereotips de gènere els graus de la UdL: l’Escola Politècnica Superior (EPS), on predomina l’alumnat masculí, i la Facultat de Medicina, concretament al grau de Ciències Biomèdiques, on la majoria són noies.
Les activitats realitzades a l’EPS les activitats han girat al voltant de l’enginyeria, la criptografia, la termografia, la construcció sostenible, els escàners 3D i el disseny digital. A Ciències Biomèdiques, sobre les cèl·lules mare, els tests de paternitat, les malalties degeneratives, la genètica, l’osteoteca (“arxiu” d’ossos) i la sala de dissecció.
L’estudiantat pot conèixer de primera mà dones i homes que van triar la seua carrera sense tenir en compte els estereotips de gènere, amb l’objectiu de donar models de referència alternatius als habituals i poder promoure la paritat de sexes en els respectius àmbits professionals.
L’objectiu del Per què no puc fer-ho? és esperonar l’alumnat en l’elecció de titulacions on un dels dos sexes està menys representat. Al 2016-2017, l’EPS de la Universitat de Lleida comptava amb 837 estudiants, dels quals un 86,67% eren homes. En canvi, a la Facultat de Medicina el col·lectiu femení representava el 72,05%.