Projecte “Courageous characters in History” de 1r de Batxillerat

Projecte “Courageous characters in History” de 1r de Batxillerat

L’Institut Guindàvols està desenvolupant, en col·laboració amb el centre Hellenstein-Gymnasium de Heidenheim (Alemanya) i a través del programa e-Twinning, un projecte que té com a objectiu principal recuperar la memòria de personatges de la història que podien haver canviat el món.

La plataforma e-Twinning forma part del programa Erasmus+ de la Unió Europea per a l’Educació, i posa a l’abast dels centres la possibilitat de treballar de forma col·laborativa amb altres centres de la UE i publicar els treballs realitzats.

Degut al vincle que la ciutat de Heindenheim té amb Georg Elser, el projecte es va iniciar amb una recerca acurada sobre el personatge i els esdeveniments que va protagonitzar. Així, l’alumnat de 1r de Batxillerat, integrant les matèries de Llengua Anglesa i Història del Món Contemporani, utilitzant eines de treball col·laboratiu, han desenvolupat diferents tasques que ajuden a entendre els fets i el context en què es van produir.

Georg Elser va planificar i executar un pla per atemptar contra la vida de Hitler, però va resultar un fracàs. Va ser arrestat, interrogat i acusat de l’atemptat, motiu pel qual va ser condemnat a mort. Aquest esdeveniment ha estat recuperat pel director de cinema Oliver Hischbiegel en la seva pel·lícula “13 minutos para matar a Hitler”.

Seguint amb la necessitat de donar resposta a dubtes que van anar sorgint al llarg de la recerca, es va decidir incorporar un altre personatge que podia haver contribuït a canviar el curs de la història: Claus Von Stauffenberg.

El resultat de tota la recerca ha estat la creació d’una pàgina web que aglutina totes les tasques realitzades: biografies, línies temporals, dramatitzacions i creació de vídeos simulant la història real, google maps que recullen els llocs vinculats als personatges, hemeroteca, filmografia, etc… tot en llengua anglesa.

Accés a la web: Courageous characters in History