Polla d’aigua

La polla d’aigua és un ocell que fa 33 cm de llargada i 55 cm amb les ales obertes. Pesa uns 400 grams.
Té tot el plomatge de color fosc, excepte una taca vermella al front, damunt del bec, que també és vermell amb la punta groga.
A la part inferior de la cua hi té plomes blanques, que es veuen quan es desplaça per damunt de l’aigua. Els ulls són vermells.

Les potes són curtes i de color verdós amb una franja vermellosa a la part superior. Els dits són grans i verdosos.
Menja llavors, fruits, herbes aquàtiques, cucs, llimacs, cargols, insectes i fins i tot petits peixos.

Fa el niu amb tiges i fulles de plantes aquàtiques en aigües tranquil·les entre els canyissos o en arbustos o arbres.

Viu en zones aquàtiques tranquil·les com basses, estanys, marges de rius i aiguamolls.
En general camina pels voltants cercant menjar i picotejant entre l’herba. Acostuma a submergir-se poc. S’amaga de seguida que present el més mínim perill. Conviu en petits grups i també amb altres ocells aquàtics.

És un ocell sedentari molt comú i fàcilment identificable durant tot l’any. A més a més, durant l’hivern arriben polles d’aigua procedents d’altres llocs d’Europa.
Viu un 15 anys.